2 Cele mai accesate credite IFN de către seniori

2 Cele mai accesate credite IFN de către seniori

Provocările financiare semnificative au devenit o parte importantă a stilului de viață pe care seniorii și pensionarii din țara noastră îl au. Contextul economic actual marcat de pandemie, creșterea prețurilor, inflație și așa mai departe nu face decât să îngreuneze situația celor ce au ieșit din câmpul muncii, și nu numai.

Stabilitatea financiară reprezintă un aspect important pentru orice adult, indiferent de etapa vieții în care acesta se află, iar pentru a se putea bucura de acest echilibru, seniorii beneficiază de credite special concepute pentru aceștia. Aceste împrumuturi sunt menite să asigure un stil de viață decent și lipsit de griji financiare, având o structură specială și un caracter versatil, astfel încât să nu devină o grijă suplimentară odată cu trecerea timpului.

Este crucial de menționat faptul că împrumuturile pentru seniori și pensionari nu reprezintă doar o soluție financiară pentru urgențe sau situații de criză. Acestea pot deveni un real sprijin, cât timp sunt configurate, alături de specialistul nostru în credite, astfel încât să fie în concordanță cu veniturile și cheltuielile lunare.

În acest sens, creditele dedicate pensionarilor și cele configurate pentru a fi accesibile acestei categorii de solicitanți contribuie semnificativ la îmbunătățirea calității vieții pentru toți cei care aleg să le acceseze.

În prezentul articol vom explora două credite îndrăgite de către seniori, alături de cele mai importante caracteristici, de interes, pentru potențialii solicitanți.

Cuprins:

  1. Credit pentru pensionari
  2. Credit cu garantie imobiliara

 

1. Credit pentru pensionari

Un împrumut special dedicat persoanelor ieșite la pensie și seniorilor, creditul pentru pensionari a fost special conceput pentru a asigura un bun trai de viață și echilibru financiar acestei categorii de solicitanți. Cu o mulțime de avantaje importante ce vin în întâmpinarea clienților noștri seniori, împrumutul dedicat pensionarilor are un plan de rambursare flexibil și condiții permisive, după cum urmează să dezvoltăm în rândurile următoare.

Destinația creditului

Creditul pentru pensionari este un împrumut de consum, dedicat satisfacerii nevoilor financiare, de orice fel, ale solicitantului. Acesta nu are destinația condiționată, iar suma accesată poate fi utilizată după bunul plac.

Valoarea și Moneda împrumutului

Plafonul maxim al acestui tip de împrumut este de 10.000 Lei, iar singura moneda în care poate fi accesat, este cea națională. Perioada de creditare este de până la 36 de luni, iar pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 70 și 75 de ani la maturitatea creditului, este necesară existența unui codebitor cu vârsta cuprinsă între 24-70 de ani la maturitatea creditului.

Timpul de aprobare

Preaprobarea împrumutului se poate realiza pe loc, iar accesarea sumei împrumutate se face în cel mult 24 de ore de la momentul depunerii dosarului de credit complet.

Dobânzi și Comisioane

Promovăm siguranța financiară, astfel că ne dorim ca toții clienții noștri să beneficieze de ea. Din aceste considerente, pentru creditul dedicat pensionarilor dobânda este fixă pe întreaga perioadă de creditare, astfel că puteți uita de grijile cu privire la fluctuațiile ratelor. De asemenea, avem comisioane zero pentru analiza, aprobarea, acordarea sau rambursarea anticipată, parțială sau totală a creditului.

Garanții

Pentru un împrumut dedicat pensionarilor, garanția este formată din ipotecă mobiliară asupra veniturilor realizate de către solicitanți.

Criterii de eligibilitate

  • Prezentarea documentelor referitoare la identificarea persoanei, a venitului și a garanției sau garanțiilor propuse;
  • Existența garanțiilor acoperitoare conform normelor interne;
  • Vârsta minimă de 18 ani;
  • Vârsta maxima, incluzând perioada creditului solicitat, să nu depășească 75 de ani;
  • Prezentarea documentelor de venit legale și acceptate de IFN.

Documentația pentru dosarul de credit

  • Cupon de pensie/extras de cont/adeverință de venit/decizie de pensionare, după caz;
  • Ultima factură de utilități, de la adresa de domiciliu;
  • Extras de cont pe numele solicitantului;
  • Pensie acordată definitiv/perioadă determinată;
  • Alte documente solicitate (ex: acord refinanțare externă etc.).

Modalități de rambursare a sumei împrumutate

  • Achitarea unui număr de rate lunare egale, formate din rate de credit (principal) și dobândă calculată la soldul creditului, începând cu luna calendaristică următoare acordării împrumutului;
  • Există posibilitatea de a rambursa anticipat împrumutul accesat, parțial sau total, fără necesitatea unei cereri scrise și fără perceperea unui comision. De asemenea, în cazul rambursării anticipate parțiale, se va diminua valoarea ratei lunare și se va menține perioada de creditare inițială.

 

2. Credit cu garantie imobiliara

Un imprumut cu garantie imobiliara este un tip de credit ce poate fi accesat de orice solicitant major, indiferent de vârsta pe care o are. Acesta prezintă o structură simplă și avantajoasă pentru orice persoană care are nevoie de un împrumut rapid și în cele mai sigure condiții. Este foarte versatil și poate ajuta solicitanții să își atingă chiar și cele mai ambițioase obiective precum renovări importante, achiziția unei locuințe, sau a unui autoturism.

Destinația creditului

Un credit cu garantie imobiliara fara venituri este un tip de împrumut fără destinație condiționată. În felul acesta, puteți utiliza suma accesată așa cum doriți, fără a fi nevoie să aduceți documente doveditoare, așa cum este în cazul unui credit pentru cheltuieli medicale, studii sau chiar ipotecar.

Valoarea și Moneda împrumutului

Împrumutul cu garanție imobiliară are un plafon maxim de 700.000 Lei sau echivalentul în Euro a acestei sume. De asemenea aveți posibilitatea de a accesa împrumutul atât în Lei, cât și în Euro, iar dacă doriți să realizați o conversie a monedei în timpul perioadei de creditare, acest lucru se poate întâmpla fără a se percepe comisioane suplimentare.

Timpul de aprobare

Un credit cu garanții imobiliare este un tip de împrumut rapid, astfel că puteți obține preaprobarea chiar pe loc, iar accesarea sumei solicitate in maxim 24 de ore. În felul acesta, puteți obține fondurile necesare în cazul unei urgențe sau chiar a unei oportunități de neratat.

Dobânzi și Comisioane

Ne dorim ca accesarea acestui împrumut să nu devină o grijă odată cu trecerea timpului astfel că, alegând acest credit, vă puteți bucura de comisioane zero și dobândă fixă pe întreaga perioadă de creditare. Planificarea bugetului nu va mai fi o problemă, deoarece ratele creditului dumneavoastră nu vă vor lua prin surprindere!

Garanții

În cazul acestui tip de împrumut garanția este formată din ipotecă imobiliară asupra unui bun imobil cum ar fi: casă, apartament, vilă, clădire, teren intravilan cu sau fără construcție, teren extravilan etc.

Criterii de eligibilitate

  • Prezentarea documentelor referitoare la identificarea persoanei, a venitului și a garanției sau garanțiilor propuse;
  • Existența garanțiilor acoperitoare conform normelor interne;
  • Vârsta minimă de 18 ani;
  • Realizarea unui venit net cumulat cu cel al codebitorului sau garantului de minim 1.000 Lei;
  • Prezentarea documentelor de venit legale și acceptate de IFN.

Un avantaj important pe care un credit garantie imobiliara îl prezintă, este că nu există limită superioară de vârstă a solicitantului. În felul acesta, indiferent de vârsta pe care o aveți, puteți să vă atingeți obiectivele accesând unul dintre cele mai avantajoase credite de pe piață.

 

Documentația pentru dosarul de credit

Pentru accesarea unui credit cu garanție imobiliară este necesar să prezentați doar trei categorii principale de documente, după cum urmează:

Acte de identitate pentru solicitant, codebitori și/sau garanți:

  • Acte de identitate;
  • Documente care atestă starea civilă.

Documente care atestă veniturile solicitantului și ale familiei sale:

  • Adeverință de venit (pentru venituri din salarii și contracte de administrare, management sau de mandat obținute în România);
  • Sunt acceptate veniturile obținute din orice tip de activitate legală (salarii, pensii, chirii, profesii liberale, drepturi de proprietate intelectuală, contracte de mandat, dividende etc.);

Documente care atestă dreptul de proprietate asupra bunului imobil adus în garanție:

  • Documente care atestă dreptul de proprietate;
  • Încheierea de intabulare a dreptului de proprietate;
  • Documentația cadastrală;
  • În cazul refinanțării externe se va prezenta contractul de credit și graficul de rambursare încheiat cu instituția financiară sau altă persoană fizică ori juridică;
  • Alte documente solicitate (ex: certificat de atestare fiscală etc.).

 

Modalități de rambursare a sumei împrumutate

Accesarea unor credite cu garantii imobiliare, vine la pachet cu patru modalități importante și flexibile de rambursare:

  • Achitarea unui număr de rate lunare egale, formate din principal și dobânda calculată la soldul creditului, începând cu luna calendaristică următoare acordării împrumutului;
  • Achitarea lunară a unui număr de rate egale formate din dobânda aplicată la soldul sumei împrumutate și rata unică de principal rambursată la scadența finală a contractului;
  • Achitarea unui număr de rate egale lunare formate doar din dobânda aplicată la soldul sumei împrumutate și rate lunare formate din principal și dobânda aplicată la soldul creditului, stabilite pentru o perioadă parțială din cadrul perioadei de creditare a contractului.
  • Rambursarea anticipată, parțială sau totală, fără necesitatea unei cereri scrise și fără comisioane percepute.

 

În concluzie, chiar și persoanele ajunse la vârsta pensionării pot avea acces la credite special dedicate acestora, sau concepute pentru a le veni în ajutor. Indiferent de nevoile financiare pe care le prezintă, solicitanții seniori se pot bucura de credite special create pentru pensionari, cu un plafon mai redus, de până la 10.000 Lei, sau credite cu garantie imobiliara de până la 700.000 Lei ori echivalentul în Euro.

Dacă sună tentante cele două oferte, trebuie să rețineți faptul că accesarea se face în cel mult 24 de ore, condițiile de eligibilitate sunt prietenoase și permisive, iar dosarul de credit nu solicită o mulțime de documente și acte doveditoare, astfel că îl puteți întocmi rapid.

Specialiștii noștri în acordarea de credite sunt pregătiți să vă conceapă cea mai avantajoasă ofertă însoțită de un plan de rambursare ce va corespunde perfect cu nevoile și posibilitățile dumneavoastră financiare!

Contactați-ne acum pentru un plan de plată personalizat!