Finanțarea achizițiilor imobiliare, de cele mai multe ori, aduce clienților noștri două opțiuni avantajoase de credite asemănătoare, însă care servesc nevoi complet diferite ale acestora: credite cu garantii imobiliare și credite ipotecare.
Deși ambele tipuri de credite presupun utilizarea unui bun imobil în calitate de garanție, ele diferă semnificativ în ceea ce privește alte aspecte importante pentru solicitanți. Fiind vorba de accesarea unei sume considerabile, este crucial să cunoașteți toate informațiile cu privire la ambele opțiuni pe care compania noastră vi le pune la dispoziție, în vederea atingerii obiectivelor personale.
În acest articol, vom explora principalele asemănări și deosebiri dintre aceste două tipuri de credite, în vederea alegerii celei mai bune opțiuni pentru nevoile pe care dumneavoastră le prezentați.
1.1 Perioada de creditare
Perioada de creditare reprezintă un aspect important pentru orice client. Cu toate acestea, sunt clienți care au nevoie de perioade mai lungi sau mai scurte pentru a rambursa împrumutul accesat.
Un credit ipotecar este destinat exclusiv achizițiilor imobiliare și prezintă o perioadă maximă de rambursare de până la 20 de ani. În ceea ce privește creditul cu garanție imobiliară, care poate fi utilizat pentru cheltuieli de orice natură, are o perioadă de rambursare de cel mult 60 de luni.
Importanța perioadei de creditare este redată de nevoile fiecărui solicitant, deoarece aceasta influențează atât suma totală de rambursat, cât și accesibilitatea ratelor lunare. O perioadă de creditare mai scurtă poate însemna rate lunare mai mari, dar un cost total al creditului mai mic, în timp ce o perioadă de creditare mai lungă poate atrage rate lunare cu valori mai scăzute, dar poate crește suma totală plătită în final.
1.2 Garanția creditului
În cazul unui credit ipotecar, garanția este formată din ipotecă imobiliară asupra unui bun imobil ce urmează să fie dobândit sau pentru menţinerea dreptului de proprietate asupra unui teren şi/sau unei construcţii, cum ar fi: apartament, vilă, casă, clădire, teren intravilan cu sau fără construcție, teren extravilan etc.
În cazul unui credit cu garantie imobiliara, garanția este reprezentată de ipotecă imobiliară asupra unui bun imobil cum ar fi: apartament, vilă, casă, clădire, teren intravilan cu sau fără construcție, teren extravilan și așa mai departe.
1.3 Destinația împrumutului
O deosebire cu adevărat importantă între un imprumut cu garantie imobiliara și un credit ipotecar, este destinația sumei împrumutate.
Pentru creditul ipotecar, împrumutul are destinația condiționată și este dedicat achiziționării sau menținerii drepturilor de proprietate asupra unui imobil, a unui teren şi/sau unei construcţii, realizate, ori în scopul reabilitării, modernizării, consolidării sau extinderii unei construcţii sau exclusiv în scopul rambursării unui credit pentru investiţii imobiliare.
Un credit garantie imobiliara nu are destinația condiționată, astfel că suma accesată poate fi utilizata cu orice scop, inclusiv în vederea refinanțării creditelor de la alte instituții financiare.
2.1 Timpul de așteptare
Timpul de așteptare pentru accesarea sumei ce face obiectul creditului, reprezintă prima asemănare dintre cele două împrumuturi. În ambele cazuri, preaprobarea se poate realiza chiar pe loc, iar accesarea sumei dorite, în termen de cel mult 24 de ore din momentul depunerii dosarului de credit complet și analizei acestuia.
2.2 Condițiile de acordare
Criteriile de eligibilitate sunt o asemănare importantă dintre cele două credite și reprezintă prima etapă pe care orice solicitant trebuie să o parcurgă pentru a obține suma dorită. În cazul instituției noastre nebancare, condițiile de acordare a unui credit cu garantii imobiliare sau a unui împrumut ipotecar, sunt permisive și ușor de îndeplinit, făcând referire la:
2.3 Dosarul de credit
O altă asemănare importantă dintre cele două credite explorate în prezentul articol, face referire la documentele și actele necesare pentru întocmirea dosarului de credit.
Pentru o mare parte din solicitanți, în mod special pentru cei ce apelează la creditele oferite de instituțiile bancare financiare (băncile tradiționale), alcătuirea dosarului de credit reprezintă un proces complex și greoi, peste care nu multe persoane ce doresc să acceseze un credit, trec.
Specialiștii Rapid Credit IFN au conceput procesele de accesare a unui credit cu garantie imobiliara fara venituri și a unui credit ipotecar, ca fiind rapide și sigure, astfel că și întocmirea dosarului de credit reprezintă o etapă peste care solicitanții pot trece cu ușurință.
Indiferent dacă este vorba despre un împrumut cu garanție imobiliară sau un credit ipotecar, documentele solicitate de instituție se clasifică în trei categorii principale, astfel:
2.4 Ratele și dobânzile
În ambele cazuri, atât ratele, cât și dobânzile sunt fixe și egale pe întreaga perioadă de creditare. În felul acesta, indiferent ce credit accesați, vă puteți bucura de siguranță și aveți, totodată, posibilitatea de a vă concepe un buget lunar în care să includeți veniturile totale și cheltuielile pe care le aveți pe parcursul întregii luni.
Valorile fixe ale ratelor și dobânzilor reprezintă un avantaj important pentru clienți, nefiind afectați de fluctuațiile economico-financiare cu care se confruntă piața la momentul prezent.
2.5 Comisioanele aferente creditului
În discuția incipientă cu reprezentantul dumneavoastră, este necesar să cunoașteți toate detaliile cu privire la comisioane. În special în cazul băncilor tradiționale, comisioanele pot fi reprezentate de sume importante și pot scădea din flexibilitatea creditului accesat.
În cadrul Rapid Credit IFN, am gândit structura fiecărui împrumut, astfel încât accesarea sumei dorite să reprezinte un avantaj, până la finalul rambursării, astfel că, nu percepem comision pentru analiza, aprobarea, acordarea sau rambursarea anticipată, parțială sau totală a creditului.
Dorim să sprijinim fiecare client care alege unul dintre creditele noastre, motiv pentru care am decis să eliminăm comisioanele, oferindu-le astfel suportul financiar complet de care au nevoie.
Modalitățile de rambursare reprezintă un aspect esențial pentru orice client, oferind acestora flexibilitate și siguranță.
Clienții noștri beneficiază de multiple modalități de plată, având posibilitatea de a modifica modalitatea aleasă, chiar și în timpul perioadei de rambursare, fără a se percepe comisioane suplimentare.
În cazul unor credite cu garantie imobiliara sau ipotecare, metodele de rambursare se traduc prin:
În concluzie, atât creditul cu garanție imobiliară, cât și creditul ipotecar sunt două opțiuni benefice pentru clienți, fiecare având propriile avantaje și particularități.
Deși prezintă o mulțime de aspecte comune, ambele credite sunt diferite și servesc nevoi diferite ale celor ce își doresc să achiziționeze propria locuință.
Fiind două credite distincte, alegerea între un credit cu garanție imobiliară și un credit ipotecar depinde de nevoile specifice ale fiecărui client și de scopul pentru acre acesta intenționează să acceseze împrumutul.
Înțelegerea clară a asemănărilor și deosebirilor dintre aceste două tipuri de credite vă poate ajuta să faceți cea mai bună alegere pentru nevoile și posibilitățile dumneavoastră financiare actuale.
Bună ziua, am observat că sunteți aici pentru prima oară. Dacă aveți întrebări, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon 0799 312 002, sau ne puteți lasa numărul dvs si un analist financiar vă va contacta in cel mai scurt timp.
Acest site web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența generală a utilizatorului.
Pentru mai multe informații, consultați Politica cookie