Cât de sigură poate fi accesarea unui credit cu garanție imobiliară?

Cât de sigură poate fi accesarea unui credit cu garanție imobiliară?

Odată ce intenționați să accesați un împrumut este necesar să aveți în vedere chiar și cel mai mic detaliu cu privire la tipul creditului accesat. În acest fel, aveți posibilitatea de a evita o mulțime de posibile probleme viitoare și vă puteți asigura că faceți cea mai bună alegere pentru viitorul dumneavoastră financiar. Accesarea unui împrumut nu este o decizie pe termen scurt sau doar pentru prezent. Indiferent de destinația sumei împrumutate, trebuie sa știți că procesul de rambursare vă poate afecta calitatea vieții și stabilitatea financiară, dacă nu cunoașteți toate detaliile necesare pentru luarea deciziei finale. În acest sens, este crucial să știți fiecare detaliu despre împrumutul accesat, începând cu tipul acestuia și până la modalitatea sau modalitățile pe care instituția creditoare vi le pune la dispoziție în vederea rambursării sumei ce face obiectul creditului dumneavoastră.

Ofertele puse la dispoziția potențialilor clienți sunt copleșitoare, însă este important să alegeți exact creditul care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră. În acest sens, echipa noastră de specialiști în credite, a optat pentru o configurare cât mai versatilă și sigură a unui credit cu garantie imobiliara, astfel încât acest tip de împrumut să poată satisface toate nevoile financiare pe care solicitanții le prezintă, și totodată sa vină în întâmpinarea posibilităților diverse, prin crearea unei unui plan de rambursare personalizat.

În prezentul articol vom exporta cele mai importante aspecte pe care un imprumut cu garantie imobiliara, oferit de către compania noastră, le prezintă, punând accent pe siguranța și flexibilitatea pe care acest credit le poate oferi oricărui solicitant.

Cuprins:

  1. Siguranța oferită de o Instituție Financiară Nebancară (IFN)
  2. Destinația unui credit garantie imobiliara
  3. Garanțiile
  4. Perioada de creditare, plafonul maxim și moneda creditului
  5. Criteriile de acordare a sumei solicitate
  6. Dosarul de credit- acte necesare
  7. Timpul pentru aprobare
  8. Structura împrumutului- Rate, dobânzi și comisioane
  9. Modalitățile de rambursare
  10. Siguranța oferită de o Instituție Financiară Nebancară (IFN)

Instituțiile Financiare Nebancare reprezintă o variantă cel puțin la fel de sigură ca băncile tradiționale, în vederea accesării unui credit, indiferent de natura acestuia. IFN-urile sunt reglementate de Banca Națională a României (BNR) și funcționează în cele mai sigure și legale condiții existente pe piață în ceea ce privește acordarea de credite.

Luând în considerare caracterul flexibil și versatil pe care IFN-urile îl prezintă, putem admite chiar faptul că accesarea unui împrumut de la o Instituție Financiară Nebancară, este mai sigură decât de la o bancă tradițională, așa cum vom observa în rândurile ce urmează.

Destinația unui credit garantie imobiliara

Un credit cu garanție imobiliară este un împrumut flexibil ce nu are destinația condiționată, astfel că, accesând acest tip de împrumut, aveți posibilitatea de a utiliza banii oricum doriți, fără a declara destinația acestora, așa cum se întâmplă în cazul creditului ipotecar, pentru studii sau cheltuieli medicale.

Garanțiile

Pentru un împrumut de acest fel, garanția constă într-o ipotecă imobiliară asupra unui bun imobil, cum ar fi o casă, un apartament, o vilă, o clădire, un teren intravilan cu sau fără construcție, sau un teren extravilan.

Perioada de creditare, plafonul maxim și moneda creditului

Perioada maximă de creditare este de 60 de luni, iar cea minimă pentru rambursare este de 61 de zile. De asemenea, creditul cu garanție imobiliară are un plafon maxim de 700.000 Lei sau echivalentul în Euro a acestei sume, iar dacă doriți să realizați o conversie a monedei în timpul perioadei de creditare, acest lucru se poate întâmpla fără a se percepe comisioane suplimentare, cu ajutorul unei cereri scrise ce se va anexa la contractul de credit.

Posibilitatea de a converti moneda creditului accesat reprezintă un avantaj important pentru solicitanți, oferind un plus de siguranță acestora pentru viitor.

Criteriile de acordare a sumei solicitate

Siguranța unui credit nu este redată de criteriile de eligibilitate, în special pentru solicitanți. Din acest motiv, accesarea unui credit cu garantii imobiliare, presupune o serie de condiții de acordare ușor de îndeplinit de către orice solicitant cu vârsta minima de 18 ani, și se traduc prin:

  • Prezentarea documentelor referitoare la identificarea persoanei, a venitului și a garanției sau garanțiilor propuse;
  • Existența garanțiilor acoperitoare conform normelor interne;
  • Vârsta minimă de 18 ani;
  • Realizarea unui venit net cumulat cu cel al codebitorului sau garantului de minim 1.000 Lei;
  • Prezentarea documentelor de venit legale și acceptate de IFN.

Dosarul de credit- acte necesare

Cu toții știm sau, cel puțin, am auzit cât de stresant este pentru orice solicitant subiectul referitor la întocmirea dosarului de credit. Acest lucru este din cauza imaginii create de băncile tradiționale care solicită o mulțime de documente dificil de procurat, ce reprezintă un real impediment pentru cei ce doresc să acceseze un credit.

În vederea accesării unui credit cu garantie imobiliara fara venituri, este necesar să prezentați specialistului nostru în credite următoarele documente:

  • Acte de identitate pentru solicitant, codebitori și/sau garanți:
  • Acte de identitate;
  • Documente care atestă starea civilă.
  • Documente care atestă veniturile solicitantului și ale familiei sale:
  • Adeverință de venit (pentru venituri din salarii și contracte de administrare, management sau de mandat obținute în România);
  • Sunt acceptate veniturile obținute din orice tip de activitate legală (salarii, pensii, chirii, profesii liberale, drepturi de proprietate intelectuală, contracte de mandat, dividende etc.);
  • Documente care atestă dreptul de proprietate asupra bunului imobil adus în garanție:
  • Documente care atestă dreptul de proprietate;
  • Încheierea de intabulare a dreptului de proprietate;
  • Documentația cadastrală;
  • În cazul refinanțării externe se va prezenta contractul de credit și graficul de rambursare încheiat cu instituția financiară sau altă persoană fizică ori juridică;
  • Alte documente solicitate (ex: c ertificat de atestare fiscală etc.).

Timpul pentru aprobare

Un avantaj extraordinar pentru solicitanți este că pot obține preaprobarea chiar pe loc, iar accesarea sumei solicitate se poate realiza în cel mult 24 de ore din momentul depunerii dosarului de credit complet. În felul acesta urgențele vor putea fi soluționate în timp util, iar dumneavoastră veți avea suma ce face obiectul creditului, în cont, cât mai rapid posibil.

Structura împrumutului- Rate, dobânzi și comisioane

Structura împrumutului cu garanție imobiliară este cea care transformă acest credit într-unul cu adevărat sigur pentru viitorul dumneavoastră financiar. Echipa noastră de specialiști au conceput acest credit nu doar ca pe un ajutor financiar de moment, ci unul pe termen lung, care să aibă o contribuție importantă în consolidarea echilibrului financiar, de care orice adult are nevoie.

În acest sens, ratele și dobânzile unor credite cu garantii imobiliare sunt fixe și egale pe întreaga perioadă de creditare.

Ce înseamnă acest lucru?

Cu alte cuvinte fluctuațiile pieței financiare nu vă vor afecta valoarea lunara a ratei, iar dumneavoastră aveți posibilitatea de a crea un buget lunar, fără a fi luat prin surprindere de schimbările ratelor. Planificarea bugetară este un pas important către independența și echilibrul financiar, iar un imprumut cu garantie imobiliara vă permite acest lux.

De asemenea, deoarece ne dorim ca accesarea acestui împrumut să fie în beneficiul clienților, din prima, până în ultima zi, nu percepem comisioane pentru analiza, aprobarea, acordarea sau rambursarea anticipată, parțială sau totală a creditului.

Astfel, vă puteți bucura de toată flexibilitatea și siguranța de care aveți nevoie, chiar și în timpul perioadei de rambursare.

Modalitățile de rambursare

Este indicat să acordați o atenție sporită metodelor prin care aveți posibilitatea de a rambursa un împrumut. Cu cât beneficiați de mai multă flexibilitate din acest punct de vedere, cu atât creditul poate fi mai sigur pentru dumneavoastră.

Alegând accesarea unor credite cu garantie imobiliara, aveți posibilitatea de a rambursa suma împrumutată prin patru modalități avantajoase, după cum urmează:

  • Achitarea unui număr de rate lunare egale, formate din principal și dobânda calculată la soldul creditului, începând cu luna calendaristică următoare acordării împrumutului;
  • Achitarea lunară a unui număr de rate egale formate din dobânda aplicată la soldul sumei împrumutate și rata unică de principal rambursată la scadența finală a contractului;
  • Achitarea unui număr de rate egale lunare formate doar din dobânda aplicată la soldul sumei împrumutate și rate lunare formate din principal și dobânda aplicată la soldul creditului, stabilite pentru o perioadă parțială din cadrul perioadei de creditare a contractului.
  • Rambursarea anticipată, parțială sau totală, fără necesitatea unei cereri scrise și fără comisioane percepute.

În concluzie, accesarea unui credit cu garanție imobiliară reprezintă o soluție sigură atât pentru prezent, cât și pentru viitor, aspect rar întâlnit în cazul ofertelor la credite. Acest împrumut a fost conceput special pentru a reprezenta un avantaj în viitorul financiar al oricărui debitor alege să îl acceseze, având o mulțime de beneficii nu doar în perioada de accesare a sumei dorite, cât și în cea de rambursare a creditului.

Începând cu criteriile de eligibilitate permisive și documentația ușor de întocmit, și până la structura complexă și sigură a creditului, alături de multiplele modalități de rambursare, un împrumut cu garanție imobiliară este creditul ce poate satisface nevoile financiare de orice natură, având destinația necondiționată și un plafon extins.

Vă invităm să aflați mai multe despre un credit cu garantie imobiliara, programând o discuție cu un specialist Rapid Credit!