La ce trebuie sa fii atent atunci cand optezi pentru un credit cu garantie imobiliara?

La ce trebuie sa fii atent atunci cand optezi pentru un credit cu garantie imobiliara?

Pentru institutiile nebancare, anul a inceput cu o crestere semnificativa a cererii pentru creditele cu garantie imobiliara. Aceasta crestere se datoreaza beneficiilor pe care IFN-urile si creditele cu garantie imobiliara le pot oferi solicitantilor, persoane fizice sau juridice, printre care si: flexibilitate, rapiditate, documentatie redusa si criterii de eligibilitate mai permisive, comparativ cu institutiile bancare clasice. Ne place sa credem ca toti solicitatii se informeaza inainte de a accesa un credit, indiferent de natura acestuia, insa venim in intampinarea tuturor celor ce doresc sa afle “secretele din spatele cortinei” cu un articol ce va evidentia care sunt cele 7 lucruri la care trebuie sa fii atent atunci cand optezi pentru un credit cu garantie imobiliara.

Nu uita ca este extrem de important sa cunosti toate detaliile si sa te asiguri ca vei avea capacitatea financiara de a sustine creditul pentru care ai optat.

 

Pentru a fi sigur in ceea ce priveste viitorul te invitam sa citesti ce ti-am pregatit in randurile ce urmeaza:

TRANSPARENTA

Te intrebi cat de importanta este transparenta? Ei bine, in acest domeniu este primordiala. Trebuie sa cunosti fiecare detaliu si justificarea reala a fiecarui leu sau euro pe care il vei inapoia, beneficiile creditului si riscurile acestuia.

Acest lucru te va ajuta pe viitor sa iti calculezi cu atentie si chibzuinta banii astfel incat sa te asiguri ca te vei incadra in bugetul pe care il ai. De asemenea, cunoasterea tuturor detaliilor, chiar si a riscurilor, va aduce cu sine un confort psihic si emotional extraordinar. Vei putea folosi beneficiile la potential maxim si te vei putea orienta astfel incat sa eviti potentialele neplaceri.

Un credit cu garantie imobiliara are multiple avantaje, insa este necesar sa stii daca te poti incadra. Deoarece apreciem transparenta si sinceritatea, pe website-ul Rapid Credit IFN poti chiar sa gasesti un simulator de rate si un exemplu de calcul. Va fi un real ajutor in crearea planului tau financiar pe urmatorii ani!

CLICK AICI PENTRU A INCERCA SIMULATORUL!

COMISIOANELE SI RATELE CREDITULUI

Un alt aspect extrem de important este reprezentat de comisioane. Acestea pot fi sume considerabile adaugate la ratele pe care urmeaza sa le platesti si iti pot incurca intregul tau plan.

Este de preferat sa stii de la inceput ce comisioane urmeaza sa platesti sau care sunt situatiile in care poti fi nevoit sa achiti sume cu acest titlu. Poti fi pus chiar in situatia in care sa doresti si sa ai capacitatea financiara de a incide mai repede creditul, dar sa nu poti sau sa fii nevoit sa platesti un comision.

In ceea ce priveste ratele, asigura-te ca acestea sunt calculate corect, pentru a nu intampina situatii neplacute pe parcursul timpului.

Noi consideram ca experienta memorabila a clientilor nostri si linistea acestora sunt mai presus de orice, astfel ca ratele sunt fixe si egale si nu percepem comisioane pentru analiza, aprobare, rambursarea anticipata totatala sau partiala a creditului.

RAPIDITATEA

In ceea ce priveste un imprumut cu garantie imobiliara, perioada de aprobare poate fi diferita. In cazul in care doresti sa intri in posesia banilor cat mai rapid posibil, asigura-te ca acest lucru poate fi garantat de catre compania pe care ai ales-o. In caz contrar perioada de asteptare poate fi extrem de lunga comparativ cu nevoile tale.

Profita cat se poate de mult de acest beneficiu deoarece la Rapid Credit IFN, in situatia unui imprumut cu garantii imobiliare, timpul de asteptare pentru aprobarea creditului este de doar 24 de ore, iar plafonul maxim este de 500.000 lei sau echivalentul in euro.

DESTINATIA CREDITULUI

Destinatia creditului este extrem de importanta, iar din acest considerent noi te sfatuim sa te asiguri ca poti utiliza banii dupa bunul plac, ca nu esti constrans sau obligat in aceasta privinta si ca suma imprumutata nu trebuie justificata din punct de vedere al destinatiei. Este extrem de important sa ai aceasta libertate deoarece situatiile neprevazute pot aparea oricand, iar o constrangere in privinta destinatiei creditului te poate limita semnificativ.

Suntem de parere ca fiecare client este in masura sa decida destinatia banilor imprumutati, fara sa se justifice intr-un fel sau altul.

Oferim libertate financiara clientilor nostri, astfel ca la Rapid Credit un credit cu garantie imobiliara vine la pachet cu independenta solicitantului si poate fi utilizat pentru acoperirea nevoilor financiare, fara conditionarea destinatiei. De asemenea, se poate acorda chiar si in vederea refinantarii creditelor de la alte institutii financiare.

Alegerea apartine clientului!

CRITERIILE DE ACORDARE ALE CREDITULUI / CONDITII DE ELIGIBILITATE

Inainte de a-ti face planuri de viitor cu acel imprumut pe care doresti sa il accesezi, asigura-te ca indeplinesti cu succes toate criteriile de eligibilitate impuse de catre institutie.

Noi te intampinam cu criterii permisive pentru orice credit cu garantie imobiliara, pentru a-ti oferi ajutorul financiar de care ai nevoie.

Criteriile pentru acordarea unor credite cu garantie imobiliara sunt:

  • Prezentarea de documente referitoare la identificarea persoanei, a venitului si a garantiei/garantiilor propuse;
  • Existenta garantiilor acoperitoare conform normelor interne;
  • Respecatarea cerintelor care decurg din legislația in vigoare si din normle interne ale Rapid Credit IFN S.A.
  • Varsta minima de 18 ani;
  • Realizarea unui venit net cumulat cu cel al codebitorului/garantului de minim 1.000 Lei;
  • Prezentarea documentelor de venit legale si acceptate de IFN.

COMPANIA

Atunci cand este vorba de siguranta ta, alege o companie de incredere. In acest caz, siguranta ta financiara este in joc si trebuie sa verifici cu atentie pe mainile cui o vei lasa pentru urmatorii ani.

Tine cont de nivelul de informatii furnizate, claritatea acestora si nivelul de disponibilitate al personalului de a-ti explica fiecare neclaritate. Daca simti ca ti se ascund informatii, continua sa cauti o companie care sa iti ofere sentimentul de siguranta si liniste.

Cauta cu atentie recenzii si pune accent pe intregul personal cu care interactionezi. Este important sa fie o echipa de profesionisti deoarece in cazul in care intampini dificultati sau ai neclaritati, vei pastra legatura cu ei pe intreaga perioada de creditare.

Am investit timp si resurse valoroase in personalul nostru, astfel ca va asiguram ca veti avea parte de cea mai buna experienta la Rapid Credit IFN!

DOCUMENTATIA

Probabil ca nimeni nu este admiratorul convins al documentatiei stufoase greu de intocmit, intr-o multime de exemplare, originale si copii si asa mai departe. Din acest motiv nu te vei lovi de clasicele probleme in cazul accesarii unor imprumuturi cu garantie imobiliara deoarece Rapid Credit solicita doar documentele strict necesare.

Lista completa de documente este alcatuita din:

  • Acte de identitate pentru solicitant, codebitori si/sau garanti:
  • Acte de identitate;
  • Documente care atesta starea civila.
  • Documente care atesta veniturile solicitantului si ale familiei sale:
  • Adeverinta de venit (pentru venituri din salarii si contracte de administrare/management/ de mandat obtinute in Romania);
  • Sunt acceptate veniturile obtinute din orice tip de activitate legala (salarii, pensii, chirii, profesii liberale, drepturi de proprietate intelectuala, contracte de mandat, dividende etc.);
  • Documente care atesta dreptul de proprietate asupra bunului imobil adus in garantie:
  • Documente care atesta dreptul de proprietate;
  • Incheierea de intabulare a dreptului de proprietate;
  • Documentatia cadastrala;
  • In cazul refinantarii externe se va prezenta contractul de credit si graficul de rambursare incheiat cu institutia financiara sau alta persoana fizica/juridica;
  • Alte documente solicitate (ex: certificat de atestare fiscala etc.).

In concluzie, un credit cu garantie imobiliara are o multime de beneficii (vezi beneficii detaliate aici), insa trebuie sa te asiguri ca aceste beneficii iti pot fi oferite integral de catre instituatia financiara nebancara pe care o vei alege.

Este important sa tii cont de mai multe aspecte cheie, pentru a te asigura ca vei lua cea mai buna decizie in final.

Indeplinim cu succes toate aspectele mentionate anterior si toate beneficiile ce fac acest credit atat de important si cu un grad atat de mare de solicitare.

Rapid Credit IFN ofera credit cu garantie imobiliara si conditii avantajoase de creditare.

Contacteaza-ne acum pentru a afla mai multe detalii!