5 Mituri despre IFN-uri și adevărul din spatele acestora

5 Mituri despre IFN-uri și adevărul din spatele acestora

Deși Instituțiile Financiare Nebancare funcționează în cele mai sigure și rapide condiții, de o bună vreme, există, totuși o serie de mituri, răspândite în rândul potențialilor solicitanți, cu privire la acestea.

IFN-urile reprezintă o alternativă viabilă și de încredere la serviciile bancare tradiționale. Înțelegerea corectă a funcționării și beneficiilor oferite de IFN-uri poate ajuta clienții să profite de oportunitățile financiare disponibile și să aleagă soluțiile cele mai potrivite pentru nevoile și posibilitățile pe care, ei, în particular, le prezintă. Este esențial ca aceste mituri să fie desființate și să se promoveze reglementările stricte și practicile transparente ce stau la baza activității desfășurate de IFN-uri.

În prezentul articol vom explora cele mai comune mituri cu privire la Instituțiile Financiare Nebancare și care este adevărul din spatele acestora, utilizând exemple concrete, din cadrul companiei noastre.

Cuprins:

  1. IFN-urile sunt nesigure și periculoase pentru solicitanți
  2. Procesul de accesare a unui împrumut este îndelungat și complex
  3. IFN-urile au un portofoliu de produse restrâns
  4. Creditele IFN nu sunt la fel de avantajoase ca cele oferite de bănci
  5. Doar persoanele cu istoric de creditare negativ apelează la IFN-uri

1. IFN-urile sunt nesigure și periculoase pentru solicitanți

Primul mit, cel mai des întâlnit și în același timp neadevărat, este că accesarea unui credit de la o Instituțiile Financiară Nebancară (IFN) este periculoasă și nesigură pentru solicitanți.

În acest sens, este important să cunoașteți ce este de fapt un IFN și care sunt condițiile în care aceste instituții funcționează. Un IFN (Instituție Financiară Nebancară) este o entitate care oferă diverse servicii financiare similare cu cele ale băncilor, însă care nu poate accepta depozite la vedere de la public. Un aspect esențial pe care trebuie să îl aveți în vedere cu privire la aceste entități, este că IFN-urile sunt reglementate și autorizate de către Banca Națională a României (BNR) și oferă o gamă largă de produse financiare destinate creditării atât persoanelor fizice, cât și celor juridice.

De asemenea, specialiștii Rapid Credit susțin o ședință completă și complexă de consultanță pentru fiecare client, astfel încât accesarea împrumutului dorit să fie una sigură, iar rambursarea acestuia să nu reprezinte un impediment odată cu trecerea timpului. Transparența și sinceritatea sunt caracteristici indispensabile în această etapă incipientă a întregului proces, în vederea unei colaborări plăcute și de lungă durată pentru ambele părți. Datorită flexibilității pe care IFN-urile, și, în speță, compania noastră, o prezintă, specialiștii în acordarea de credite au posibilitatea de a crea oferte și planuri de rambursare personalizate, special adaptate nevoilor și posibilităților fiecărui client.

În concluzie, accesarea unui imprumut cu garantie imobiliara sau a oricărui alt tip de credit este poate chiar mai sigură în cazul unui IFN, comparativ cu o bancă tradițională, datorită condițiilor flexibile și permisive pentru clienți.

2. Procesul de accesare a unui împrumut este îndelungat și complex

Din potrivă! Instituțiile Financiare Nebancare sunt cunoscute pentru procesul rapid și facil de accesare a unui credit cu garantie imobiliara, ipotecar, de nevoi personale sau orice alt fel.

În cazul instituției noastre, preaprobarea unui împrumut se realizează chiar pe loc, iar accesarea sumei împrumutate în cel mult 24 de ore din momentul depunerii dosarului de credit complet.

Pentru ca un solicitant să poată fi eligibil în vederea accesării unui credit garantie imobiliara, de exemplu, este necesar să îndeplinească o serie de condiții prietenoase, precum:

  • Necesitatea existenței unor garanții conforme cu normele interne.
  • Respectarea cerințelor impuse de legislația în vigoare și de normele interne ale companiei.
  • Vârsta minimă de 18 ani.
  • Un venit net cumulat cu cel al codebitorului sau garantului de cel puțin 1.000 lei.
  • Prezentarea documentelor de venit legale și acceptate de IFN.

În ceea ce privește documentația necesară accesării unui credit cu garantii imobiliare, aceasta se rezumă la doar 3 categorii principale de documente ușor de procurat, care se traduc prin:

  • Acte de identitate pentru solicitant, codebitori și/sau garanți:

Acte de identitate

Documente care confirmă starea civilă

  • Documente care atestă veniturile solicitantului și ale familiei sale:

Adeverință de venit (pentru veniturile din salarii și contracte de administrare/management/mandat obținute în România)

Sunt acceptate veniturile provenite din orice activitate legală

  • Documente care atestă dreptul de proprietate asupra imobilului adus ca garanție:

Documente care confirmă dreptul de proprietate

Actul de intabulare a dreptului de proprietate

Documentația cadastrală

Alte documente solicitate (de exemplu: certificat de atestare fiscală etc.)

În concluzie, accesarea unui împrumut IFN se poate realiza rapid și sigur, criteriile de eligibilitate sunt permisive, iar documentația este ușor de procurat. Comparativ cu accesarea unui credit oferit de o bancă clasică, alegând un IFN vă puteți bucura de flexibilitate, permisivitate, siguranță și rapiditate.

3. IFN-urile au un portofoliu de produse restrâns

Adevărul din spatele acestui mit este că Instituțiile Financiare Nebancare prezintă un portofoliu vast de produse. De exemplu, în cazul companiei noastre, specialiștii în creditare Rapid Credit, au lucrat continuu la dezvoltarea unei game variate de produse, ce vine în întâmpinarea celor mai comune și importante nevoi pe care clienții le prezintă, atât în calitate de persoane fizice, cât și în calitate de persoane juridice.

Echipele noastre de profesioniști în domeniul acordării creditelor, au analizat cu atenție comportamentul, nevoile, posibilitățile și dorințele fiecărui client și au conceput împrumuturi special adaptate acestora, astfel că, la momentul actual vă punem la dispoziție următoarele tipuri de împrumuturi:

Pentru persoanele fizice:

  • Credite cu garantie imobiliara
  • Credite de nevoi personale
  • Credite pentru refinanțare
  • Credite ipotecare
  • Credite pentru studenți
  • Credite pentru pensionari
  • Credite pentru cheltuieli medicale
  • Credite pentru cheltuieli cu decesul

Pentru persoanele juridice:

  • Credite pentru dezvoltarea afacerii
  • Linie de credit pentru dezvoltarea afacerii

4. Creditele IFN nu sunt la fel de avantajoase ca cele oferite de bănci

Acest mit este parțial adevărat, deoarece creditele IFN sunt chiar mai avantajoase decât cele oferite de băncile tradiționale.

În cazul unui credit cu garantie imobiliara fara venituri, oferit de către compania noastră, vă puteți bucura de o mulțime de avantaje printre care: un proces de accesare facil, așa cum puteți observa din rândurile anterioare, o structură avantajoasă a ratelor, beneficii importante și modalități de rambursare multiple.

Pentru acest tip de împrumut, suma dorită se poate accesa atât în Lei, cât și în Euro, iar dacă dumneavoastră, în calitate de client, considerați în timpul procesului de rambursare că poate fi mai avantajoasă o conversie a monedei în care ați accesat împrumutul, acest lucru se poate întâmpla fără a se percepe comisioane suplimentare, doar cu ajutorul unei cereri scrise, anexata la dosarul de credit.

De asemenea, structura planului de rambursare este una cat se poate de avantajoasă. Accesarea unui credit IFN presupune comisioane zero pentru analiza, aprobarea, acordarea sau rambursarea anticipată, parțială sau totală a creditului.

Pentru siguranța financiară viitoare a clienților noștri am optat ca ratele și dobânzile împrumuturilor acordate de către noi să fie fixe și egale. În felul acesta, clienții noștri au posibilitatea de a-și planifica în amănunt bugetul lunar, fără a fi luați prin surprindere de fluctuațiile pieței financiare, ce afectează ratele și dobânzile variabile.

În ceea ce privește planul de rambursare a sumei ce face obiectul creditului, siguranța creditelor IFN, în special pentru credite cu garantii imobiliare, este redată de cele patru modalități avantajoase de rambursare a creditului, după cum urmează:

  • Achitarea unui număr de rate lunare egale, formate din principal și dobânda calculată la soldul creditului, începând cu luna calendaristică următoare acordării împrumutului;
  • Achitarea lunară a unui număr de rate egale formate din dobânda aplicată la soldul sumei împrumutate și rata unică de principal rambursată la scadența finală a contractului;
  • Achitarea unui număr de rate egale lunare formate doar din dobânda aplicată la soldul sumei împrumutate și rate lunare formate din principal și dobânda aplicată la soldul creditului, stabilite pentru o perioadă parțială din cadrul perioadei de creditare a contractului.
  • Rambursarea anticipată, parțială sau totală, fără necesitatea unei cereri scrise și fără comisioane percepute.

În calitate de client Rapid Credit IFN, aveți posibilitatea de a opta sau modifica metoda de rambursare, fără perceperea comisioanelor suplimentare.

5. Doar persoanele cu istoric de creditare negativ apelează la IFN-uri

Ultimul mit din acest articol face referire la profilul clientului pe care IFN-urile îl au. Este adevărat faptul că Instituțiile Financiare Nebancare au un caracter mai permisiv, în comparație cu băncile tradiționale, acceptând solicitanți cu un istoric de creditare negativ și nefiind necesară ștergerea din Biroul de Credit.

Cu toate acestea, este important de punctat faptul că produsele și serviciile oferite de IFN-uri nu se adresează doar persoanelor cu un istoric de creditare negativ. Acestea sunt dedicate tuturor celor ce au nevoie de un ajutor financiar suplimentare și își doresc să acceseze un credit rapid și avantajos odată cu trecerea timpului.

Gama variată de produse, structura avantajoasă a creditelor și beneficiile pe care acestea le oferă clienților noștri, le fac ideale pentru toate categoriile de persoane ce intenționează să obțină un împrumut rapid și avantajos, indiferent dacă este vorba de un credit cu garantii imobiliare, ipotecar, de nevoi personale, pentru refinanțare și așa mai departe.

În concluzie, există o mulțime de mituri despre Instituțiile Financiare Nebancare, începând de la nesiguranța accesării unui împrumut și până la profilul clientului care poate accesa un credit IFN. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, aceste împrumuturi pot fi chiar mai sigure și cu mai multe avantaje pentru solicitanți, decât împrumuturile oferite de băncile tradiționale.

Este de menționat faptu că, odată ce vă aflați în căutarea celei mai bune oferte pentru un credit garantie imobiliara, sau de orice alt fel, este indicat să cunoașteți toate detaliile despre instituțiile creditoare, astfel încât să vă asigurați că nu ratați propuneri avantajoase.

Cercetarea atât a ofertei, cât și a instituției creditoare, vă poate salva de un proces de accesare și rambursare stresant și obositor!