Linie de credit pentru dezvoltarea afacerii

Credit dedicat persoanelor juridice de până la 700.000 Lei sau echivalentul în Euro, pe o perioadă maximă de 120 luni, necesar pentru dezvoltarea afacerii.

Linie de credit pentru dezvoltarea afacerii

Linie de credit persoane juridice

Simulator Rate

Modalitate rambursare
Valoare împrumut
lei
Perioada
luni
Monedă
Rată lunară
lei

Exemplu de calcul pentru credit persoane juridice cu garantie imobiliara, accesat prin Rapid Credit IFN S.A.:
 

Rată dobândă aferentă creditului: fixă, aplicată la sold ;
Rata anuala a dobânzii cu discount: 2.50%, pentru plata la scadență; Rata anuală a dobâzii cu discount: 30% pentru plata la scadență.
Rata anuala a dobânzii standard: 3.00%, pentru neplata la scadență; Rata anuală a dobânzii standard: 36.00% pentru neplata la scadență.
Comisioane*: 0.00 lei;

Alte costuri: prima anuala pentru asigurare imobil (aveti obligatia de a încheia un contract de asigurare de locuinta -incendiu, alte calamități- precum și posibilitatea de a încheia un contract de asigurare pentru risc financiar de neplată; cost asigurare utilizat in exemplu de calcul este de 200 lei; luat in calcul la stabilirea DAE); daca este cazul, cost evaluare garantie (nu platiti niciun cost daca optati pentru efectuarea vizionarii/verificarii imobilului in mod gratuit de catre reprezentantul societatii noastre).

Valoarea totala a creditului: 10,000.00 Lei;
Valoarea DAE cu discount: 39.75 %, pentru plata la scadenta, respectiv Valoare DAE standard: 48.24 %, pentru neplata la scadenta;
Durata contractului de credit: 12 luni;
Valoarea ratelor: Rata lunara fixa 974.87 lei, pentru plata la scadenta, respectiv Rata lunara descrescatoare 1,024.87 lei, pentru neplata la scadenta;
Valoare totala platibila: 11,898.46 lei, pentru plata la scadenta, respectiv 12,238.15 lei, pentru neplata la scadenta;
Numărul ratelor: 12 rate lunare;

*NU se percep comisioane pentru: analiza dosarului de credit/ comunicari de sold/administrarea creditului/ modificari contractuale/ servicii prestate la cerere/ rambursare partiala sau integrala anticipata.

In cazul unui credit acordat in Euro. Suma împrumutului dumneavoastră în LEI s-ar putea modifica. Veți primi o avertizare în cazurile în care valoarea totală plătibilă de debitor care rămâne de rambursat sau al ratelor periodice variază cu mai mult de 20% (în raport cu valoarea la care s-ar ridica dacă s-ar aplica cursul de schimb de la momentul încheierii contractului) între moneda contractului de credit şi moneda naţională. Veți avea oportunitatea să convertiti împrumutul în LEI, pe baza unei cereri scrise, prin act adiţional convenit cu creditorul, fără costuri respectiv comisioane percepute de creditor sau alte garanţii din partea debitorului, la cursul de schimb comunicat de Banca Naţională a României în ziua solicitării conversiei.

DESTINAȚIE:Dezvoltarea afacerii, investiția se poate finanța până la 100%. Împrumutul se acordă și în vederea refinanțării creditelor de la alte instituții financiare.
Prin acest tip de împrumut (linie de credit) se aprobă, la cerere, suma maximă care poate fi acordată conform gradului de îndatorare și a imobilului propus în garanție.
Vă punem la dispoziție doar suma de care aveți nevoie la momentul solicitării de credit, iar dobânda se va calcula doar la soldul sumei împrumutate. Ulterior, printr-o cerere scrisă, depusă la sediul nostru, și semnarea unui act adițional la contractul de credit-tip linie de credit, se acordă integral sau parțial, suma neutilizată din valoarea totală a sumei aprobate inițial.
VALOAREA CREDITULUI: Până la 500.000 Lei sau echivalent Euro;
MONEDA CREDITULUI: Lei/Eur;
PERIOADA DE CREDITARE: Până la 120 de luni;
DOBÂNDA: FIXĂ pe întreaga perioadă de creditare;
COMISIOANE: Nu percepem comision pentru analiza, aprobarea, acordarea sau rambursarea anticipată parțială sau totală a creditului;

GARANȚII:

 • Pentru acest tip de împrumut garanția este formată din ipotecă imobiliară asupra unui bun imobil, aflat în proprietatea unei persoane fizice, cum ar fi: apartament, vilă, casă, clădire, teren intravilan cu sau fară construcție, teren extravilan etc.;
 • Contract de fideiusiune;
 • Bilete la ordin.

SERVICII ȘI COSTURI AFLATE ÎN SARCINA CLIENTULUI:

 • Taxele aferente înscrierii/ștergerii contractului de ipotecă imobiliară în/din CARTEA FUNCIARĂ a imobilului;
 • Onorariul notarial pentru autentificarea contractului de ipotecă;
 • Încheierea și menținerea până la sfârșitul contractului de credit a unei polițe de asigurare (PAD și facultativă), cesionată integral în favoarea RAPID CREDIT IFN S.A. Polițele de asigurare vor fi întocmite la valoarea de evaluare a imobilului adus în garanție.

MODALITĂȚI DE RAMBURSARE A CREDITULUI:

 • Achitarea unui număr de rate lunare egale, formate din rate de credit (principal) și dobândă calculată la soldul creditului, începând cu luna calendaristică următoare acordării împrumutului;
 • Achitarea lunară a unui număr de rate lunare egale formate din dobândă aplicată la soldul sumei împrumutate și rată unică de principal rambursată la scadența finală a contractului.

Aveți posibilitatea să rambursați anticipat acest împrumut, parțial sau total prin depunerea sumelor în contul Rapid Credit, fără necesitatea unei cereri scrise și fară comision. În cazul rambursării anticipate parțiale, se va diminua valoarea ratei lunare și se va menține perioada de creditare inițială;

NOTĂ: Plata în termen a ratelor lunare vă garantează rambursarea valorii totale a creditului, fără costuri suplimentare, în temeiul contractului de credit.

Orice solicitare de credit va fi analizată conform politicii interne a Rapid Credit IFN S.A. și a reglementărilor legale în vigoare, în baza documentației prezentate

 

CRITERIILE GENERALE DE ELIGIBILITATE:

 • Prezentarea de documente referitoare la identificarea persoanei, a venitului și a garanției/garanțiilor propuse;
 • Existența capacității probate de rambursare a creditului;
 • Acceptarea verificării informațiilor prezentate instituției în documentația de credit;
 • Existența garanțiilor acoperitoare conform normelor interne;
 • Respectarea cerințelor care decurg din legislația în vigoare și din normele interne ale Rapid Credit IFN S.A.

CRITERIILE SPECIFICE DE ELIGIBILITATE:

 • Perioada minimă de activitate a societății, minim 6 luni;
 • Prezentarea documentelor de venit legale și acceptate de IFN.
 • Grad de îndatorare: până la 90%;

1. Acte in vederea identificarii solicitantului:

 • Act constitutiv sau, după caz, statut și contract de societate, precum și actele adiționale (dacă este cazul);
 • Certificat de înregistrare la Registrul Comerțului;
 • Certificat constatator de la Registrul Comerțului la zi;
 • Bilete la ordin în alb, semnate și avalizate de către administratorul societății sau acționarii săi, in funcție de numărul ratelor scadente;
 • Orice alte documente solicitate de către Creditor;

2. Acte de identitate pentru fideiusor/garant:

 • Buletin de identitate/carte de identitate (în copie);
 • Documentele care atestă starea civilă.

3. Documente care atestă veniturile solicitantului:

 • Bugetul de venituri și cheltuieli;
 • Ultimul bilanț contabil depus la Administrația financiară;
 • Ultima balanță încheiată;

4. Documente care atestă dreptul de proprietate asupra bunului imobil adus în garanție:

 • Documente care atesă dreptul de proprietate;
 • Incheierea de intabulare a dreptului de proprietate;
 • Documentația cadastrală;
 • În cazul refinanțării externe se va prezenta contractul de credit și graficul de rambursare încheiat cu instituția financiară sau altă persoană fizică/juridică;
 • Alte documente solicitate (ex: acord refinantare externă etc.).

Linie de credit pentru persoane juridice: solutia ideala pentru o afacere competitiva

Daca esti antreprenor si ai nevoie de finanțare pentru dezvoltarea afacerii, poti apela la linia de credit pentru firme – care se acorda pentru acoperirea nevoilor financiare in limita unui plafon de credit aprobat. Valoarea acestui plafon se determina in functie de predictiile privind necesarul de finantare pentru desfasurarea activitatii curente.

Linia de credit pentru firme prezinta caracteristica unui credit rapid pana la 500.000 lei sau echivalentul in euro acordat pe o perioada de maximum 120 de luni. Flexibilitatea acestuia consta in faptul ca pentru aprobare sunt necesare cel mult 24 de ore, asadar cererea ta este procesata rapid, iar banii sunt transferati direct in contul tau. Garantia pentru acordarea creditului trebuie sa includa un imobil aflat in proprietatea unei persoane fizice.

La creditul accesat prin Rapid Credit IFN S.A. nu se platesc comisioane pentru analiza dosarului de credit, administrare, aprobare sau rambursare. Asadar, ai la indemana o solutie eficienta pentru ca afacerea ta sa devina mai competitiva!

Linii de credit pentru persoane juridice: instrumente optime pentru acoperirea costurilor de operare

Liniile de credit vin in intampinarea nevoilor financiare care acopera cheltuielile cu aprovizionarea, cu stocuri de materii prime si materiale, piese de schimb, subansamble, energie, combustibil, prestari de servicii sau chiar cheltuieli legate de plata fortei de munca sau de desfacerea produselor. Caracteristica liniei de credit pentru firme este data de flexibilitate, deoarece, atunci cand ai nevoie de bani ii poti imprumuta, iar cand dispui de lichiditati, ii poti rambursa, repetand acest proces ori de cate ori ai nevoie. Important este sa respecti termenii contractuali de rambursare la timp si integral.

Linia de credit pentru o firma nou infiintata vine in sprijinul acesteia pentru a-si putea finanta activitatile curente. De aceea, poti opta pentru Rapid Credit, partenerul tau de incredere in finantarea operatiunilor curente ale companiei tale!